Blog

Week 3

Deze week ben ik voornamelijk bezig geweest met de feedback die ik heb gekregen over de opdrachten van de afgelopen weken. De feedback was voornamelijk uiterlijke dingen, zoals kolommen die rechts uit gelijnd moesten worden of een cijfer dat niet precies in het midden van een cirkel zat.

Er was ook een bug in een van mijn pagina’s. Als je namelijk in je browser 110% of 80% zoomde werd de grafiek steeds groter. Deze grafiek heb ik gemaakt via een package genaamd Laravel Charts. De package was zo gemaakt dat de grafiek zich aanpaste aan de pagina. Dit zorgde er waarschijnlijk voor dat als je de pagina groter of kleiner maakte doormiddel van de zoom de grafiek daaraan wilde aanpassen, wat er voor zorgde dat hij alsmaar groter werd. Ik heb uiteindelijk deze bug opgelost door div tags om de grafiek te zetten en deze een bepaalde breedte mee te geven. Daarna moest ik de grafiek alleen nog responsive te maken door de breedte aan te passen aan de breedte van de browser.

Vrijdag is mijn mentor/stagebegeleider van school langsgekomen. Hij kwam hier om te bespreken hoe mijn functioneren was binnen het bedrijf en hoe het stond met de opdrachten die ik van school heb gekregen. Mijn mentor vertelde dat ik een eindverslag moest maken. Dit zou in de BPV-gids moeten staan. Alleen kon ik dit niet vinden, waardoor ik niet wist dat er een eindverslag moest worden gemaakt. Ook hebben we besproken dat ik thuis programeer projectjes moest starten om meer ervaring op te doen in het programmeren.

Deze post heeft nog geen reacties.